Кинематограф.БГ – благодарение на които, зрителите имат достъп до 15 нови къси филма от Toronto Film Festival!

След като цяло лято нашите приятели от Кинематограф.БГ предоставяха на зрителите безброй възможности да се насладят на късометражни филми навън, в прекрасна лятна атмосфера, сега са постигнали друга своя страхотна цел! През септември беше тазгодишното издание на любимия Toronto Film Festival. По този повод Кинематограф.БГ дават достъп до нови 15 филма от фестивала – прекрасна селекция на най-доброто късо кино през последните години от събитието. С тях колекцията им от качествени филми от Торонто фестивала става още по-богата – цели 38, сред които американски, канадски, мексикански и европейски. Всъщност, това е само малка част от безбройните качествени късометражни ленти, до които зрителите имат достъп, благодарение на Кинематограф.БГ. Те работят безспирно за популяризирането и разпространението на късо кино в България.

Въпреки, че вие можете да се насладите на хубавите филми тук: https://kinematograf.bg, ще ви разкажа малко повече за тези, които ме грабнаха най-силно!

A New Home (2016)

“A New Home” или “Нов дом” е филм от 2016-та година на режисьора Жига Вирч. В главната роля виждаме актрисата Нина Раковеч, която брилянтно въплъщава параноята и страха от “непознатите”. Героинята ѝ се нанася в нова жилищна сграда, в която тя се оказва първия жител. Това, че се намира близо до бежански лагер и личната ѝ самота, са предпоставки за кошмари и страх. Но когато този страх надделява над рационалното, жената прави грешка, от която няма връщане назад. Тази грешка е символ на предразсъдъците и неоправдания страх, на които често ние самите имаме навика да се поддаваме. Препоръчвам ви филма, защото е силно въздейстращ и ще ви накара да се замислите върху личните си възгледи. Можете да го гледате като натиснете картинката долу:

Volcano (2019)

“Volcano” или “Вулкан” е филм от 2019-та година на режисьорката Карън Кисак. Това е филм за вътрешните човешки емоции, които обаче понякога оставяме заровени и скрити прекалено дълго. Две близки приятелки – Хана и Джес, се срещат след като не са се виждали отдавна. Едната от тях е била на романтична екскурзия, другата има проблеми в любовта. Всяка се опитва да насочи вниманието към себе си, а в течение на разговора им, разбираме повече за самите тях. Емоциите ескалират до момента, в който едната сваля фасадата си и признава, че животът ѝ не е такъв, какъвто изглежда. “Вулкан” е филм за приятелството, за лицемерието, но и за това, че понякога е по-добре емоциите да “изригнат” и истината да излезе наяве. Препоръчвам ви го! Можете да го гледате като натиснете картинката долу:

Found Me (2020)

“Found Me” или “Намери ме” от 2020-та година е филм на режисьора Дейвид Финдлей. В него проследяваме живота на млад мъж с привидно обикновено ежедневие. На фона на лютата канадска зима обаче той открива нова страст, попадайки в света на подземни мачове по кеч. Това променя живота му, превръща се в обсесия, за която той работи и мисли непрекъснато. “Намери ме” е филм за страстта, амбицията и интересите на обикновения човек и как нещо съвсем неочаквано и различно може да донесе на дните ни много цвят. Препоръчвам ви го! Можете да го гледате като натиснете картинката долу:

Приятно гледане в света на късото кино, който Кинематограф.БГ ви предоставя!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s