The Karman Line – красив, искрен филм с великата Оливия Колман

The Karman Line е късометражен филм, разказващ ни една невероятна, неочаквана и тъжна история. Режисьор е Оскар Шарп, а в главната роля имаме удоволствието да гледаме Оливия Колман. 

Въведени сме в ежедневието на едно типично английско семейство. Докато майката приготвя пържена риба и картофки (fish and chips), посреща намусената си дъщеря. Само от няколко реплики или липсата на такива ставаме свидетели на динамиката в семейството. Майката – Сара, е весела и добродушна жена, очевидно вършеща повечето неща в бита и грижите за семейството. 

Изведнъж обаче тялото ѝ започва да се покачва – краката ѝ се отлепят от клима и сякаш застива леко издигната във въздуха. След консултации с лекари и специалисти става ясно, че тя няма да спре да се издига във въздуха, докато не достигне линията на Карман – условната граница между земната атмосфера и космическото пространство. 

Историята на филма е видима метафора за необратимата загуба, за сбогуването. Режисьорът споделя в интервю за The New Yorker, че искрено обича историите със силна метафора, разказани като приказка – повечето ни добре познати народни приказки съдържат точно такъв вид скрита символика. И това проличава и в този филм. 

Ще ви оставя да го изгледате и да откриете това, което е съществено за вас с него. The Karman Line е искрен, взъдействащ и много смислен. Горещо ви препоръчвам да се насладите на този красив филм, на силната актьорска игра и на вълнуващата му история. Можете да го направите, натискайки бутона отдолу. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s